Thursday, March 24, 2011

kenapa tak perlu bercinta dengan saya

Pernah dengar lagu Irwansyah ? Tajuk dia Pencinta Wanita. (agak nye lah)

lirik dia macam niyh :
 " ku tak mahu menjanjikan nya,
 pasti bahagia bila dengan ku. 
Biar, biar rasakan sendiri.
 Betapa gila nya cinta ku "


Sebenar nye saya di kategori kan tak layak bagi lirik niyh kepada sesiapa pon. Tak kira lah boyfriends saya or sumone yang saya declare saya sayang dia or dia yang declare dia sayang saya. Means untuk dua dua maksud merujuk kepada BOYFRIENDS.

Saya sangat yakin tiada perhubungan yang tak pernah bergaduh, merajuk atau meragam.
Kalau takde tu makne nyer salah seorang adalah keturunan batu belah batu bertangkup. Telan ape sahaje di depan mata.

Saya yakin setiap kali bergaduh kita rase, kita boleh jer hidup dengan heppi tanpa beliau. Or ramai jer lagi bagus daripada kau. Or aku single lagi baik kalau setiap kali macam ini.

Tapi bila dah semakin besar dan konon konon matang niyh, saya dah tak fikir macam tu. Saya fikir, saya sayang dia.. tapi kalau dia tak bahagia makne saya sayang sorang sorang lah kan? Then dia terus terus nak cari siapa dia nak sayang sebenar nyer niyh. Tak best gitu...

So, biar lah saya bagi alasan kukuh kenapa awak tak perlu bersama saya or bahasa tulus nya adalah kenapa awak tak perlu bercinta dengan saya :

1. Saya tak cantik mana. Saya biasa biasa sahaja
- Semua lelaki akan tertarik dengan fizikal appearance dulu then baru fallen lurve dengan personaliti.
Bukan lelaki sahaje malah fememei (female) juga  begitu. Biar lah saya berterus terang. Yang selama niyh awak nampak saya macam cantik tu sebenar nye MAKE UP. Siyesly.

Awak sendiri tahu mata saya sepet, terpakse pakai a lot lot of eyeliner supaya nampak celik and besar sikit. 
If tibe tibe hari niyh kulit saya nampak licin berkilat, eh esok macam kertas pasir pulak. Maknye nye yang nampak macam kertas pasir tu adalah saya terlupa nak pakai foundation or maybe tak sempat. Tak tahu foundation tu ape? BEDAK jenis cecair menutup cela. Cela tak tahu hape? HUDUH tahu? haaa. tulah dia.

2. Saya tak caring mana. Saya ambil tahu biasa biasa sahaje
 Tak tahu lah awak percaya atau tidak. Tapi :
-Saya akan tanya awak dah makan ke belum jika saya yang terase lapar. Sebab seboleh nya saya tak nak pon awak tahu lapar tu siapa. Jangan marah kalau saya jarang or terlupe tanya awak dah makan ke belum sebab kadang kadang saya pon terlupe nak makan. *sigh.

- Same lah kes saya tanye "awak sihat ke tak?" Sorry jarang tanye sebab saya tanye bila dengar suara awak lain or time tu saya yang tengah tak sihat. Baru lah nak bermonolog .. "Jangan lah dia pon tak sihat jugak...,siapa nak jage siape nanti"

- Hari hari tanye awak penat ke tak walaupon saya tahu mana ade orang kerja tak rase penat. Maybe awak bosan nak jawab, tapi kalau awak jawab tak penat lega lah hambe berase. Boleh saya kacau awak lebih sikit hari itu. 

3. Saya tak romantik mana. Saya biasa biasa sahaje
- Saya rase romantik patut lebih pada perempuan. Tapi............... saya memang lahir dalam zaman pop yeyeh,  maka jadi sempoi lah selalu. Ape yang boleh saya buat ialah mungkin bagi handmade kad pada hari jadi awak. 
(kalau awak nak tahu, saya belajar buat kad dari YouTube, haishh sebab tak kreatif lah)
If tengok kad tu saya beli dari kedai makne nyer kad buatan tangan sendiri tak jadi lah tu. Haha!  

Saya tak perasan pon kadang kadang awak pergi buat facial muke, tapi saya perasan lah kalau awak semakin kurus even seinci. Takot takot awak ada masalah tapi tak bagitahu saya or mungkin awak tak bahagia tapi awak pendam sahaje. 

Kalau boleh saya nak jer cakap :
"Jumpe saya bia kuku panjang, sebab sy nak tolong potongkan"
tapi tak boleh.. saya pon takot potong kuku sendiri. Senget senget jadi. Kang terlukai nyer pong jari awak. Sape susah? Mestilah awak, kalau saya susah.. saya tak heran langsung satu haram pong.

4. Saya jarang cemburu. Saya cemburu ala kadar sahaje
- Saya PERCAYA awak. Sebab tu saya jarang cemburu. Bukan saya tak cemburu bermakna saya tak sayang awak. Macam orang ramai selalu claim. Cemburu tanda sayang. Arghh..propaganda tu.
Saya YAKIN sayang saya cukup utuh untuk buat awak tak tersayang orang lain.
Tapi yang sebenar nyer :
Saya CEMBURU tapi saya buat chill sebab tak nak awak rimas. Faham rimas? Saya lagi lah faham rimas itu ape.

5. SETIA saya bertempat. Setia yang biasa biasa sahaja
- Mesti awak tak suke giler untuk content yang ini. Yea, saya mengaku saya ramai kawan lelaki. 
Kawan lelaki yang majority nyer ade gurlfren belaka.
Majority kawan yang kau bodoh kau babi bahase nye. 
Kawan yang dahulu tersuke saya sekarng tidak lagi pula.
See? Saya dah dapat handle orang yang crush on me tapi bertukar menjadi bestfren of me.
Tapi kalau awak....
QUEEN CONTROL
Saya risau, you can't handle it.
Perempuan zaman sekarng otak geliga belaka. Pasti ada cara usha awak sampai dapat!  So, saya nak awak tahu. Awak tak boleh setia bertempat, awak mesti setia pada SETEMPAT sahaje. Ini bukan lari setempat. Haaa.. mesti tak suke saya sebab saya Queen Control kan?

6. Saya Ego
Erni Atisa memang Ego dan Degil. 
Bila saya gaduh dengan awak.. Saya Ego tak nak contact awak dulu. Tak nak pujuk awak dulu. 
Ego kan? Biasa lah.. takot awak marah saya lagi. Dats why tak nak contact. 
Tunggu awak cool dulu, baru lah boleh pujuk memujuk. Dah cool tak lah susah sangat nak pujuk.
Suare yang tinggi pon tak berpotensi nak keluar. 
Eh cuak tau pujuk time tengah hot lagi. Silap silap keluar ayat yang tak sepatut nye awak dengar. Kan?
Awak yang keluar kan takpe, masuk telinga kanan, keluar kat jubo. Dah kalau saya yang tercakap? Konfem konfem melekat di hati. 

7. Saya jual ikan (selfish) a.k.a Pentingkan diri sendiri
- Mesti bengang kan if awak col time saya tengah tido then saya tak nak angkat?
Awak tahu tak, saya cukup pantang orang kacau saya tido. Faham?
Nampak tak selfish kat sini? Time awak tido, saya nak jugak awak angkat. Seminit bercakap pon takpe.
Yelah.. kot kot awak jenis tido 12 jam sekali tido. Risau weih bakpe tak angkat angkat niyh. Lemas bantal peluk hape. 
Kalau saya takpe. Saya tak nak awak kena marah or maybe saya akan layan acuh tak acuh. Kan kepantangan orang jangan di usik. So, better saya bercakap dengan awak dalam keadaan harmonis and damai. 

8. Saya tak minat dengan ape yang awak minat
- Betul lah. Ade suruh saya tengok bola pulak.
Cakap dengan saya name kereta lah, motor lah. Band itu lah. Indie band yang ini lah, pemain bola yang itu lah.
Haish...... 
Patut lah dalam bookmarks browser saya ada web rasmi info sukan. Sebab nak konon konon bersaing siapa lagi terer amik tahu. 
(padahal suke boyfren rancak bercakap pasal benda yang dia suke)
Layan...
Tiba tiba dalam playlist saya ada name band pelik. Cuba cuba jugak nak dengar walau macam nak terbakar pipi mendengar nye.
Nampak kan saya tak minat ape yang awak minat? Haiyo.

Ok. dah tak boleh list sampai sepuluh. Nanti ade pulak single sampai ke tua. 
Adios. Amigos, espragos, yo ekzos then berambos.


2 comments:

  1. hahaha... syok2...
    btw, it's ok la to be sepet, my siblings also sepet wht..
    don wan to kapel wit u.. wan u to follow me okeyh.. be nice,don noty2..

    ReplyDelete