Sunday, May 20, 2012

Contour! Contour! xD

Rase macam dah lama tak update pasal diri sendiri kan ? Cehhh.

But before that, geshh... cine kat saloon tu cut my front hair = "fringe" pendekkk giler! Giler ah!
Macam sohai. *sohai ialah orang bodoh. Esh, tak baik tau mencarut.

Never mind, saya memang suke tayang dahi lebar niyh, so sepit jer semua rambut kat belakang. Siap!
*but i still pisssssss off with dat gurl... grrrrr.

Boleh kan nak share hari hari punye make up macam mane ? Eh mestilah boleh.

Make up tu macam topeng kan. Betul ? Bila remove make up muka pucat lesi macam hantu cine lompat lompat.
Eh semua hantu cine melompot nyerr punn ? xD

Weih korang ! Syampooo kat bawah niyh best!
JLO pakai tau.. terase kejeloooan nyer.



Before this, pakai yang warna hijau.. untuk damage hair. Bila dah tak damage (yeke?), guna yang niyh pulak..
Totally awesome. Lembuutt jerrr.. Wangi lageiiii.


Yelahhh.. tak boleh terang secara  berkesan melainkan do a video aite ? Tapi ok lah nak share sikit sikit.

So my face a bit round. Bukan a bit. Tapi bulat jugak lah.. Jadi nak shade kan muke bagi nampak ala ala ilusi kurus.. Macam niyh lah kot. Kot ? 


See the numbering ? 

A : Setiap yang ada number 2, 4, 5, 6, letak concealer. Yup, i know concealer untuk menutup cela, jerawat, or ape ape ape yang tak patut di lihat.. tapi saya punye style, saya punye suke. Anything brands of concealer can do. 

B : Number 1, guna shading powder. Its ok kalau takde shading powder, beli jer compact powder warna paling gelap. I know i know.. Lagi murah kan buat cmniyh ? xP

Then apply dengan bijak sekali, jangan terlalu nampak macam ... macam.. eh tahlah. Tak tahu nak bagi contoh ape.
Just mix all (mix ke blend heh?), sampai nampak natural. Bukan nampak macam letak marker secalit kat pipi. Ok ?

C : Eh kenapa bawah leher pon kena letak a dark shade ? 
Kena.. sebab namti nampak leher jinjang sikit. kuikuikui. Tak lah.. Bagi nampak kurus..

D : Bawah kening warna terang untuk nampak mata ke dalam sikit, macam soket, yet give a fuller attention to the eyes. Biasalah orang asia susah nak ada mata macam mat saleh niyh... Semua mata flat. 

E : Bawah mata sangat sangat penting. Tutup dark circle, puffffff panda eyes.. So penting sekali, dua kali dan berkali kali.

F : Eh macam tertinggal number 3 kan ? Yang number 3 niyh, letak eye shadow boleh.. letak shading powder pon lagi bagus. Tayah pekat sangat sampai nampak macam eye shadow kedua, cukup untuk bagi ada bentuk jer.. 

Macam tak faham jer penterangan ini ? Ok, pergi bukak you tube taip jer contouring face, Tadaaaaa. Jumpe dah bebanyak.

Usually sapu foundation gune brush ke jari lagi berkesan? 
To me, gune jari lagi afdal. Ke warm an darah kita boleh buat fondation tu mix well. 
But, applying eye shadow should use the special brush. I mean gune jari boleh.. tapi kalau dapat jari besar keropok lekor yang panjang tu ? Dah tak tahu camner nak apply niyh. Kan kan. So goood luck gegurl ! 

Untuk muka berbentuk seperti saya.
Dahi luas lagiiii..



Awesome kan bentuk muka camniyh ?
Square face.


Semua di atas di ajar oleh Kim kepada saya sendiri.
Sekian untuk caption tipu tipu. 


2 comments:

  1. xnampak contour pn muke 'gypsy' girl tu..

    ReplyDelete