Tuesday, July 19, 2011

Ada orang cakap :


1. Ada orang cakap :
"Pokok balak tu, kalau dah sebesar pemeluk pon.. hari hari tarah boleh tumbang lah.. Ini kan pulak hati manusia"

Tapi saya cakap :
"Aku nampak macam pokok balak ke?"

2. Ada orang cakap :
"Anak sulung dgn anak sulung.. tak boleh bercinta. Panas orang cakap.. selalu bergaduh.. Masing masing keras kepala" 

Tapi saya cakap :
"Eh mak aku cakap, aku dulu kembar darah. So aku otomatik bukan anak sulung sgt pon. Ada kembar tau.
Lagi satu, time aku berlari nak masuk perut mak aku dulu, aku dapat No 2. Pastu yg No 1 tu.. aku tipu dia. Aku cakap, dia tercicir beg duit. So dia patah balik, jadi lah aku yang keluar dulu. Yes yes."

3. Ada orang cakap :
"Cinta bersulamkan nafsu..."

Tapi aku cakap :
Bersulamkan nafsu, berlabuci kan duit. hehehehehehehe.
(Betul lah kan. Takde duit mane boleh nk topup. Takde topup mane boleh nk SMS, mane boleh nak calling calling. Zaman sekarang kan macam tu bercinta. Eh zaman dulu pon gune duit jugak nak bercinta. Tu yg nak post surat cinta tu, setem kena bayar kan? Haaaaa) 


Ada orang cerita : (Untuk cerita selingan)

Nama aku Cherry Clarkseng.
Ada satu malam tu,
Timah ajak aku keluar. Tapi dengan tiga orang budak hitam. Eh salah, dengan tiga orang budak lelaki. Seorang tu boyfren Timah.
Yang lain lain tu muka parang betul. Takot Cherry tau.
Ehh... kwn kwn boyfren Timah nampak mcm anak load. Macam orang kaya babe. 
Pakai jam G-terkejut (G-shock) original.
Baju diorang kan... susah betul nak sebut. Bahasa ferancisssss.
Handset diorang semua berry berry.
Minyak wangi diorang semua Cherry tak pernah bau. Wangiiiiiiiiii sangat.
Lepas tu kitorang pergi makan.
Cherry dah kenyang time tu, Cherry minum air suam jer..
Diorang order Nasi Goreng USA. Air pulak freshoreng.

Sampai lah time nak bayar, Cherry tengok... muke muke diorang semua buat selamber. Semua buat tak tahu.
pastu Cherry dengar diorang cakap cakap :
"aku takde duit.."
"aku taknak basuh pinggan.."

Lama sangat diorang buat macam tak reti. Pastu Timah bisik kat telinga Cherry, suruh Cherry bayar dulu. Nanti dia bayar balik. Sebab boyfren dia yang niyh, selalu takde duit. Tadi duit minyak kereta pon Timah yang bayar kan. Rokok pon Timah yang belikan. Bukan untuk boyfren dia jer, tapi untuk kwn kwn dia jugak.

Cherry bengang betul, sampai sekarang Timah tak bayar bayar lagi duit Cherry. Cherry nak mencarut jer... macam fcuk perangai jantan jantan melayu zaman zekarang. Haishh.

Aku pulak cakap :
"Haha.
Tak malu betul nampak LOSER depan gadis gadis.
Tak malu betul gaya dan cakap tinggi melangit tapi habuk pon takde.
Tak malu betul makan pon tak berbayar, Hutang lagi."

Eh, ada jugak orang spesis macam niyh.

4. Ada orang cakap :
"Karma is a bitch. What goes around comes back around. One day she will punch you..."

Tapi aku cakap :

"Eh dia nak punch gunalan pon aku amik jelah.."
(Tapi sebenar nye, Yes.. Carma is really hurt you....)
The Ends.

2 comments:

  1. karmawijaya aka kamasutra sungguh hang ni! haha.

    ReplyDelete